ТИТАН ДУХУ І ДУМКИ Іван Франко
«Гімн» («Замість пролога»), «Сікстинська мадонна», «Ой ти, дівчино, з горіха зерня», «Чого являєшся мені...», «Легенда про вічне життя», *«Мойсей», «Сойчине крило»
Письменник, учений, громадський діяч. Багатогранність діяльності, її вплив на культурний і політичний розвиток України. Франко-перекладач, публіцист. Значення творчості для розвитку української літератури, у пробудженні національної свідомості. Творчість І. Франка в музиці.
Україна наприкінці ХІХ – на поч. ХХ ст. (історія).
музика М.Лисенка, С.Людкевича, Б.Лятошинського, А.Кос-Анатольського та ін. до творів І.Франка.
 Іван Франко. Загальний огляд життя і творчості.  Поезія «Декадент» — поетичне кредо І. Франка. Лірика збірки «З вершин і низин»: загальне уявлення про зміст, ідейне звучання, композицію збірки; Франкова концепція поступу людства, незламності життєвого та національного оптимізму («Гімн»: віра в майбутнє своєї нації; цикл «Україна»: «Розвивайся ти, високий дубе...» та інші поезії. Поетична збірка «Зів’яле листя»: автобіографічність збірки;  тема кохання у творчості І. Франка; емоційна палітра почуттів ліричного героя; утвердження невмирущості вищих людських  поривань, пошуки ідеалу кохання  («Ой ти, дівчино, з горіха зерня», «Чого являєшся мені...»). Поезія «Легенда про вічне життя»: драматизм людських стосунків, роздуми про безсмертя людини, взаємне кохання як критерій щастя, можливість чи неможливість його досягнення. Філософська поема «Мойсей» (скорочено): проблематика твору: історичний шлях нації, визначна особистість як її провідник, пробудження національної свідомості, історичної пам’яті народу; пролог до поеми — заповіт українському народові на шляху державотворення. Проза І. Франка. Повість «Перехресні стежки» (скорочено): твір про пошуки українською інтелігенцією шляхів національного, соціального та духовного визволення народу . Філософська поезія. Змістовий зв’язок «Легенди про вічне життя» з поезією збірки «Зів’яле листя». Драматизм людських стосунків, роздуми про взаємність кохання.